Μετά τις φωτιές που άναψαν στη δικομματική κυβέρνηση οι δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ένα ακόμη στέλεχος της ΝΔ – ο βουλευτής Βύρων Πολύδωρας – προκαλεί με δηλώσεις του, αφού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή! Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο «γαλάζιος» βουλευτής χαρακτήρισε αναγκαία τη σύσταση μίας ευρύτατης συνεννόησης για την εθνική άμυνα, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει άνοιγμα ακόμη και προς το νεοναζιστικό κόμμα. «Περίεργη» χαρακτήρισε τη δήλωση Πολύδωρα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, ενώ η Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 

Ads

«Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πως να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βύρωνας Πολύδωρας.

Ακούστε εδώ το ηχητικό της συνέντευξης Πολύδωρα 
 
Σε ερώτηση αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης.
 
Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορία του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας;
 
Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;».
 
Παράλληλα χαρακτήρισε το successes story «ψυχολογική ένεση» και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
 
Για τα όσα είπε ο Μ. Βορίδης για την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου δήλωσε: «σωστή μεν, άκαιρη δε». Τέλος, εξέφρασε τη δυσπιστία του για το ΕΣΡ και τις ανεξάρτητες αρχές, όπως επίσης για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η δημόσια τηλεόραση.

ΝΔ: «Περίεργη» η δήλωση Πολύδωρα
 
«Περίεργη δήλωση…», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου τα όσα ανέφερε ο Βύρων Πολύδωρας για τη Χρυσή Αυγή. «Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί», ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου.

Ads

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής
 
Σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τα όσα ανέφερε ο Β.Πολύδωρας, συμπληρώνοντας:
 
«Η Χρυσή Αυγή φτύνει όλους τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες και δεν ξεχνά τις προδοσίες της ΝΔ που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή. Από το ‘η Κύπρος κείται μακράν’ του γέρου Καραμανλή μέχρι το μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας του Σαμαρά. Η μόνη σχέση που μπορεί να έχουμε με αυτούς τους ολετήρες του Ελληνισμού είναι ο μέχρις εσχάτων αγώνας για την έξωσή τους από την πολιτική ζωή της χώρας. Δεν είναι τυχαίο που όλους τους τελευταίους μήνες ο ίδιος ο Σαμαράς έχει κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο στην Χρυσή Αυγή, υποστηριζόμενος από ανθελληνικά κέντρα εξουσίας.
 
Ας τολμήσουν να κάνουν εκλογές και τότε θα δούμε πόσος χρόνος ζωής απομένει στα πολιτικά πτώματα της μεταπολίτευσης και τις παραφυάδες τους.
 
Η αλήθεια είναι μία και την έχουμε πει εδώ και μήνες: η νέα συγκυβέρνηση του Μνημονίου που έρχεται είναι αυτή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Έχει τις ευχές του υπερατλαντικού αφέντη και φυσικά θα χρησιμοποιήσει ως… επιχείρημα τον φόβο για την τεράστια άνοδο της Χρυσής Αυγής».

ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι – χέρι με τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ
 
«Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η ‘Νέα Ελλάδα’ θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τελικώς ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;», διερωτήθηκε.