Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ είχε ο νέος υπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής την Τετάρτη το μεσημέρι. Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα καθώς αυτή είχε κυρίως διερευνητικό χαρακτήρα. Ο υπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν έδωσε απαντήσεις στους εργαζόμενους και σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr δεσμεύτηκε πως θα έχει το επόμενο διάστημα επαφές ώστε να ενημερωθεί και θα συναντηθεί εκ νέου με τους εργαζόμενους για να μιλήσουν επί της ουσίας.

Ads

 
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ ανέφεραν στο tvxs.gr πως δεν δέχονται τα σχέδια για ενδιάμεσο φορέα και πως συζητούν μόνο για μια απευθείας τελική λύση. Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών πως για το «μαύρο» ευθύνονται οι εργαζόμενοι τονίζουν με νόημα πως το «μαύρο» προέρχεται από τους πομπούς και όχι από το κτίριο της ΕΡΤ.
 
Ο Παντελής Καψής φέρεται από την πλευρά του να σημείωσε στους εργαζόμενους πως δεν έχει αρμοδιότητα για να διαπραγματευτεί την απόφαση των πολιτικών αρχηγών για ένα μεταβατικό φορέα που θα στελεχωθεί από 2.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
 
Σημειώνεται πως ο υπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μιλώντας νωρίτερα στον Σκάι υποστήριξε πως στόχος είναι στο επόμενο τρίμηνο να έχει βγει στον αέρα η καινούργια ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα ανέφερε ότι έχει ήδη αρχίσει η προεργασία για να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες, όπως έχει ζητήσει και το ΣτΕ με την απόφασή του.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τους εργαζόμενους να εκκενώσουν το κτίριο ώστε να τους δοθεί η αποζημίωση. Σε αντίθετη περίπτωση «δεν μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία», ανέφερε.
 
Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι κατηγορηματική: Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εκκενώσουν το κτίριο. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να συνεχίζει την πολιτική του σκοταδισμού στις δημόσιες συχνότητες. Οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι και ανυπόστατες και άκυρες» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Η Γενικής Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ σε νέο ψήφισμά της επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι παραμένουν στην «ισχυρή και χωρίς αμφιταλαντεύσεις θέση τους για: Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ – Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ – Έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων».
 
Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας.
 
Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τη δουλειά μας, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή και ζωντανή, με συνεχές ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή ενημέρωση. Η μόνη που εξακολουθεί να παρανομεί είναι η κυβέρνηση, που αρνείται για δεύτερη εβδομάδα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, που διέταξε δύο φορές την άμεση αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ, για να πάψει επιτέλους το «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες.
 
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ, είχαν σήμερα μια πρώτη άτυπη συνάντηση με το νέο υφυπουργό κ. Παντελή Καψή, στον οποίον εξέθεσαν τις θέσεις τους για την μοναδική πραγματική λύση που διαγράφεται αυτή τη στιγμή, την «επαναφορά του χρόνου» στις 10 Ιουνίου και τη λειτουργία της ΕΡΤ, δίχως τετελεσμένα. Από ‘κει και πέρα είναι «ανοιχτοί», όπως και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε μια ανοιχτή και καθαρή συζήτηση για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
 
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ως μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, επιδιώκουν την συνέχιση της στενής συνεργασίας με άλλους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η μοναδική σχέση αλληλοστήριξης, που επί δύο εβδομάδες εξελίσσεται»