Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ από πολίτες που αντιδρούν στο λουκέτο που έβαλε η κυβέρνηση στην κρατική τηλεόραση. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση παραμένουν στους χώρους εργασίας τους και μεταδίδουν ενημερωτικές εκπομπές μέσω της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (ΕΒU), ραδιοφωνικών σταθμών και διαδικτύου.

Ads

Διαμαρτυρόμενοι στην Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι Πρόεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, Πέτρος Κετικίδης, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «πραξικοπηματικές ενέργειες».

Στον χώρο έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 έφτασε και το μπλόκο του ΠΑΜΕ που είχε κάνει ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αντικυβερνητικά συνθήματα.

Στις 17:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο της ΕΤ 3 και θα ακολουθήσει συναυλία.

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Τρίπολη. Στην πλατεία Πετρινού συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Αγίου Βασιλείου το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, κι ακολούθησε κοινή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Τρίπολης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και στην Καλαμάτα, όπου αναγνώσθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας των απολυμένων της ΕΡΑ, ενώ ακολούθησε μεγάλη κοινή πορεία από τα γραφεία της ΕΡΑ Καλαμάτας ως την κεντρική πλατεία της πόλης.

Συγκέντρωση και στο Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την ΕΡΑ επί της οδού Μάχης Κρήτης, παρά την βροχή, ζητώντας να παραμείνει η ΕΡΤ ανοιχτή και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία προς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας όπου βρίσκονται τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και την πλατεία Κουντουριώτη στο λιμάνι όπου εδρεύει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του νησιού. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά και το Ρέθυμνο, αλλά και την Κοζάνη, ενώ στη Λάρισα πλήθος κόσμου συμμετείχε σε μια νυχτερινή διαμαρτυρία. 

Βίντεο από τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα Τετάρτη και Πέμπτη

Ads

Πάτρα

ΕΡΑ Ηπείρου 

Πρέβεζα

ΕΡΑ Αιγαίου

image

image

ΕΡΑ Πύργου

ΕΡΑ Ζακύνθου

image

ΕΡΑ Κοζάνης