Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη την περιφέρεια.

Ads

 
Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται συγκέντρωση από εργαζόμενους και εκπροσώπους φορέων έξω από τα γραφεία της ΕΤ3 στη λεωφόρο Στρατού.


 
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και εκπρόσωποι κομμάτων, παραγωγικών φορέων της πόλης και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο, μπροστά από την κεντρική είσοδο των γραφείων.
 
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη γενική συνέλευση των εργαζομένων ενώ διακριτική είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους βρίσκεται ο ραδιοσταθμός της ΕΡΑ στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ έξω από το κτήριο έχουν συγκεντρωθεί φορείς και σωματεία που διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις. Νωρίτερα, αυθόρμητη ήταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης κατοίκων και μουσικών που έπαιξαν μουσική σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από την τοπική ΕΡΑ. Η διευθύντρια τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συγκάλεσε γι’ αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ΕΡΤ.

Ads

image

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε γραπτή δήλωσή του εκφράζει την έντονη αντίθεση του για την αιφνίδια απόφαση – ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. «Η απόφαση αυτή πλήττει βάναυσα χιλιάδες εργαζόμενους που θα βρεθούν στην ανεργία αλλά παράλληλα πλήττεται η δημόσια λειτουργία και έκφραση που προσφέρουν με αντικειμενικότητα και επάρκεια στην Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ-ΕΡΑ», αναφέρει ο κ. Αρναουτάκης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση διαπράττει ένα μεγάλο λάθος αλλά και ότι υπερβαίνει την εξουσιοδότηση που της έχει δώσει ο Ελληνικός λαός γιατί η ΕΡΤ αποτελεί ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων.

Την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης με δηλώσεις τους ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης κ.ά.
 
image
 
Η ΕΡΑ Πάτρας συνεχίζει να μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά της από το στούντιο του Δασυλλίου, όπου συνεχώς συρρέει κόσμος.

image
 
Μεταξύ των παραβρισκόμενων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κώστας Μπουρδούλης, οι αντιδήμαρχοι Θ. Μασσαράς και Χαρ. Στανίτσας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και αρκετοί δημοσιογράφοι, αλλά και πολίτες.