«Τελειώνει το καθεστώς προνομίων της ΕΡΤ σήμερα και οριστικά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος χαρακτήρισε τη δημόσια τηλεόραση θύλακα μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Στα μικρόφωνα οι εργαζόμενοι. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο του προσωπικού.

Ads

Διαβάστε επίσης: «Λουκέτο» στην ΕΡΤ και νέα εταιρεία τον Σεπτέμβριο

«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας πως τι πρόγραμμα της ΕΡΤ «θα διακοπεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ». Όπως είπε, το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στον νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.
 
Η επιχείρηση έχει το «τριπλάσιο έως επταπλάσιο κόστος» σε σχέση με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και «τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό», τη στιγμή μάλιστα που τα τρία κρατικά κανάλια έχουν τηλεθέαση που είναι η «μισή» ενός μέσου ιδιωτικού σταθμού, υποστήριξε ο Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς, όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ‘ιερές αγελάδες’ που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού».

Ολόκληρη η ιστορική ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου
 

Ads
 

Οι εργαζόμενοι μεταφέρουν ότι επιθυμούν την εικόνα ζωντανή και πως θα συνεχίσουν να μεταδίδουν πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων που στηρίζουν το προσωπικό και την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ. Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετέβησαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους.

image

image

image

image
[Φωτογραφίες tvxs.gr] (Η μπάντα τραγουδά πολιτικά τραγούδια)

[jwplayer |file=https://www.youtube.com/watch?v=5gFevMpy6Og]
Οι δηλώσεις Κεδίκογλου

ΔΗΜΑΡ: Μαζεύονται πολλά σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση

 
Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν στο tvxs.gr κύκλοι της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι όποιος εξορθολογισμός οφείλει να γίνει με την ΕΡΤ «εν κινήσει». Όπως λένε, πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η οποία γνωστοποιήθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Στην Αγίου Κωνσταντίνου κάνουν λόγο για ενδείξεις μεγάλης κυβερνητικής κρίσης η οποία αφορά σε θέματα όπως η ΕΡΤ, η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, το επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Υπενθυμίζουν δε τον κραδασμό που προκάλεσε η διάσταση απόψεων στο ζήτημα του αντιρατσιστικού νομικού πλαισίου. 

«Το ζήτημα της ΕΡΤ μπορεί να βρει και συμμάχους στην ελληνική κοινωνία, την ώρα που αποτελεί κοινή ομολογία ότι δεν χρειάζονται περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αλλά όταν μιλάμε για το νερό ή τη φορολόγηση, αυτά αφορούν όλον τον κόσμο», έλεγε χαρακτηριστικά στο tvxs.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, το οποίο εκφράζοντας την προσωπική του άποψη κάνει λόγο για μεγάλη γκάφα της ΝΔ στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ζήτημα της κρατικής τηλεόρασης.

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση χρειάζεται αναδιάρθρωση, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, αλλά μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα. Θέματα μείζονος σημασίας  πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων», υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ.

[jwplayer |file=https://www.youtube.com/watch?v=C26Z8SngzyI]

Δείτε εξελίξεις από το twitter:

Tweets about “#ert”

   Δείτε εδώ ζωντανή μετάδοση από την ΝΕΤ