«Δεν είμαι αναλώσιμος. Ήρθα για να μείνω» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στέλνοντας μήνυμα στους επικριτές του και τονίζοντας ότι δεν ανέχεται «χτυπήματα κάτω από τη μέση». Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας επιμένει ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014.

Ads

«Ως δημόσιο πρόσωπο είμαι ανοιχτός στην κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, όμως, δεν ανέχομαι», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη «Real News»

«Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και κυρίως την αποφασιστικότητά μου. Εγώ θα φέρω σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε τους αρέσει, είτε όχι», πρόσθεσε.

Εξέφρασε, επίσης, την ενόχλησή του για το γεγονός ότι, όπως σημείωσε, μόλις τα πράγματα αρχίζουν να πάνε καλά, αρχίζει να δέχεται πιέσεις από υπουργούς και βουλευτές. «Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τις έχω ήδη αυτές τις πιέσεις και με στενοχωρεί πολύ. Γνωρίζω πόσο ευαίσθητη είναι ακόμα η κατάσταση. Αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ό, τι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο».

Ads

Όσον αφορά την πορεία της, ο υπουργός επέμεινε πως ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός σημείωσε ότι το μόνο που τον φοβίζει «είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δηλαδή αστάθεια από εξωγενή παράγοντα».