Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Πέμπτη το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ενημερώθηκε από τον Νίκο Δένδια. «Η ασφάλεια των πολιτών είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και προϋπόθεση της Ελευθερίας», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, δεσμευόμενος για την αποκατάσταση των οικονομικών απωλειών των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας με την πρώτη ευκαιρία. «Εφαρμόζουμε την εντολή σας για ευνομία παντού» είπε ο Νίκος Δένδιας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ads

 
«Υποχρέωση της Πολιτείας είναι μόλις βελτιωθούν τα πράγματα να αποκαταστήσει τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας», συνέχισε.
 
«Σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη, είναι ημέρα συνείδησης και ήταν καθήκον μου να είμαι μαζί σας και να σας πω από την ψυχή μου αυτά τα λίγα λόγια, όχι για να σας δώσω παραπάνω κίνητρα για δουλειά, αλλά για να σας πω μόνον ότι είμαστε όλοι δίπλα σας γιατί γνωρίζουμε το τι τραβάτε», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
 
«Παρά τις θυσίες που έχετε υποστεί, μεγάλες θυσίες που γνωρίζει καλά η κυβέρνηση, υπερασπίζετε καθημερινά με μεγάλη αυταπάρνηση -αλλά θα πω κυρίως και με πολύ μεγάλη επιτυχία- την ασφάλεια των Ελλήνων. Και η ασφάλεια είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και προϋπόθεση για την ελευθερία μας. Θέλω να ευχηθώ Καλή Ανάσταση σε όλους και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε δίπλα σας», τόνισε.