Πρόστιμο στον εαυτό του επέβαλε ένας δικαστής της Ionia County στο Μίσιγκαν επειδή παραβίασε έναν κανόνα που είχε επιβάλει ο ίδιος!

Ads

Σύμφωνα με το lifo.gr, ο κανόνας αφορά σε κάτι που ο δικαστής πιστεύει ότι αποτελεί ασυγχώρητη παραβίαση της ευπρέπειας στην αίθουσα του δικαστηρίου: τον ήχο του κινητού τηλεφώνου. Μόλις ακούσει ένα κινητό να χτυπάει, είτε μια μακρόσυρτη εισερχόμενη κλήση, είτε ένα στιγμιαίο μπλιπ, ο δικαστής κατάσχει τη συσκευή και απαιτεί 25 δολάρια από τον κάτοχο για να το πάρει πίσω.
 
«Δεν αντέχω τα κινητά που χτυπάνε ή που κάνουν διάφορούς θορύβους. Έχω πάρει κινητά από δικηγόρους, αστυνομικούς, μάρτυρες, από το κοινό και από δημοσιογράφους».  
 
Την Παρασκευή, την ώρα της αγόρευσης του εισαγγελέα, ο δικαστής Voet κατά λάθος πάτησε ένα κουμπί στο κινητό του, το οποίο ενεργοποίησε την φωνητική εντολή. «Συγνώμη, δεν μπόρεσα να σας ακούσω. Παρακαλώ προσπαθήστε να πείτε «πάρε τη μαμά» ή «άνοιξε το ημερολόγιο», είπε μια γυναικεία φωνή από υπολογιστή.
 
«Ένιωσα τα αυτιά μου και τα μάγουλά μου να καίνε από ντροπή» είπε ο δικαστής στο Law Blog, o οποίος στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από τον εισαγγελέα, ο οποίος απάντησε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. «Φυσικά, όλοι είναι ευγενικοί με τον δικαστή», ανέφερε. Αποφάσισε να βάλει πρόστιμο στον εαυτό του, συμπληρώνοντας τη φόρμα και υπογράφοντάς τη.