Η Πανδώρα είναι ένα έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στο εργαστήριο της εικαστικού Έλυας Ηλιάδη το 2012. Έλαβε διαδραστική μορφή όταν τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς άρχισε να δημοσιεύει στο διαδίκτυο φωτογραφίες της δημιουργικής διαδικασίας, συνθέτοντας έτσι ένα νέο παράλληλο έργο
 

Ads

Δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει με τα σχόλιά του στη δημιουργία του πρότζεκτ, η Έλυα Ηλιάδη συμπορεύεται με τους θεατές, οι οποίοι γίνονται μάρτυρες της πορείας προς μια τελική ενότητα, όπου συναντιούνται πολλές μορφές τέχνης (γλυπτική, ζωγραφική, ποίηση, φωτογραφία), καθώς και τεχνολογικά μέσα (ήχος, βίντεο, ψηφιακός κόσμος…).
 
«Pandώra είναι ο τίτλος του νέου πρότζεκτ που ετοιμάζω, μιας εγκατάστασης ετερόκλητων μορφών τέχνης» λέει η εικαστικός.

image

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Μιχαλόπουλου
 
«Το Pandώra in progress…, είναι το δεύτερο διαδραστικό έργο της Pandώra και είναι η διαδικασία περισυλλογής καλουπιών από 3000 ανθρώπινα δάχτυλα, με σκοπό την κατασκευή ενός τρισδιάστατου έργου. Το τελικό έργο αποτελείται από τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου, έτσι τα «δάχτυλα» συλλέγονται σε διαφορετικά σημεία, αναλόγως με το χρώμα που δουλεύω κάθε φορά και με μια από τα νότια προς βόρεια γεωγραφική κατεύθυνση. Αυτές είναι οι sessions. Οι άνθρωποι καλούνται να ποζάρουν για το πρότζεκτ, αφήνοντάς με να πάρω με γυψόγαζα καλούπια από τα δάχτυλά τους. Από τα τελικά χυτά κομμάτια, ένα θα επιστραφεί στον κάθε ένα που έχει ποζάρει σαν αντάλλαγμα για τη συνεισφορά του. Ελάτε λοιπόν κι εσείς να αφήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα σ΄αυτό το εν τη γενέσει έργο…»
 
Η συμμετοχή δεν περιορίζεται σε μια «session» καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να ποζάρουν ξανά, κάθε φορά που το χρώμα αλλάζει!
 
Συνεχίζοντας λοιπόν αυτή την αναζήτηση προς τη συλλογική δράση και την επικοινωνία μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού-μούσας, η Έλυα Ηλιάδη σας προσκαλεί σε μια συνάντηση-δημιουργία, την yellow session, που θα λάβει χώρα στον:

Ads

Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη
Κριεζώτου 3, Κολωνάκι
Παρασκευή 29/3 & 5/4: 10.00-19.00
Σάββατο 30/3 & 6/4: 10.00-15.00

Τηλ: 2103630204