Ο κόσμος της ΑΕΚ πανηγύρισε με πάθος το νικητήριο γκολ (2-1) που αποτελεί σημαντική βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει η ομάδα για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Γιώργος Κατίδης (σκόρερ) φρόντισε όμως να τους χαλάσει τη γιορτή καθώς το πανηγύρισε με ναζιστικό χαιρετισμό. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής επιχείρησε να δικαιολογήσει την κίνηση του λέγοντας πως έδειχνε τον Μιχάλη Παυλή (ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που ήταν στις εξέδρες) και πως «δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα πράγματα». «Είσαι ανεπιθύμητος […] Από αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό δεν ανήκει στην ΑΕΚ» αναφέρει μεταξύ άλλων η Original 21 ο μεγαλύτερο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ. Φίλοι της ΑΕΚ με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούν την άμεση αποχώρηση του Γιώργου Κατίδη από την ομάδα. 

Ads
 
«Θέλω να λύσω μια παρεξήγηση. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα. Έδειχνα στην κερκίδα τον Μιχάλη Παυλή και αφιέρωνα το γκολ. Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Θέλω να χαρώ τη νίκη. Δεν έχουν να κάνουν με μένα αυτά τα πράγματα. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να χαρώ την νίκη», δήλωσε ο Κατίδης μετά τη λήξη του αγώνα. Μιλωντας στη Nova υποστήριξε : «Τίποτα, απλά σε μία συζήτηση με τους παίκτες θέλαμε να ακούσουμε τον κόσμο να φωνάζει όσο πιο δυνατά γίνεται. Να σηκωθεί όλος ο κόσμος. Για αυτό έκανα αυτόν τον χαιρετισμό της Χρυσής Αυγής. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα».
 
image

image

«Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ – Βέροια ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και συνεχίζει: «Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ads

Η κίνηση του έχει προκαλέσει την οργή των οπαδών της ΑΕΚ που με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούν την αποχώρηση του Κατίδη από την ομάδα. «Η ΑΕΚ είναι ομάδα της προσφυγίας, των χαμένων πατρίδων, αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να φορέσει ποτέ ξανά τη φανέλα της ομάδας», δήλωσε έξαλλος ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός στον Σκάι. «Έχω μιλήσει με οπαδούς και φίλους της ομάδας, κλαίνε!» πρόσθεσε. «Πρόσβαλε τον κόσμο της ΑΕΚ. Ένα κόσμο της προσφυγιάς!».  

image

Ο Γερμανός προπονητής της ΑΕΚ ΄Έβαλντ Λίνεν, γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις, προχώρησε σε δηλώσεις επί του θέματος, υπογραμμίζοντας ότι ο παίκτης του δεν έχει «δεν έχει γ@μ^μένη ιδέα από πολιτική» και «είμαι πάνω από 100% σίγουρος ότι δεν γνώριζε αυτό που έκανε. Έκλαιγε στα αποδυτήρια». «Γνωρίζοντας ένας ποδοσφαιριστής της δικής μου ομάδας, το δικό μου παρελθόν, γνωρίζοντας από που είμαι και ποιας πολιτικής πεποίθησης είμαι και το που ανήκω, μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε αυτομάτως ότι θα ήταν και το τελευταίο του ματς με την ΑΕΚ», πρόσθεσε. 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι και τα άρθρα στις ιστοσελίδες της ΑΕΚ, όπως αυτο του aek1924.gr με τίτλο «Ευτυχώς είχες βγάλει τη φανέλα». «Όταν χαιρέτησες με τον τρόπο αυτό, δεν την φορούσες επάνω σου με το σήμα της προσφυγιάς, της ορθοδοξίας και της ΑΕΚ». «Μετά το τέλος του αγώνα, αντιλαμβανόμενος τις αντιδράσεις που προκάλεσε, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις, ενώ έκανε και σχετικές αναρτήσεις στο twitter, ξεκαθαρίζοντας ότι σιχαίνεται τον φασισμό και πως δεν θα το έκανε, αν γνώριζε τη σημασία της πράξης του. Γιώργο, όφειλες να ξέρεις! Όπως ήξερες και να το κάνεις…», αναφέρεται μεταξύ άλλων. 
 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Original 21:

 
Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδηξίας με φράτζα , ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε… και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε…
 
Το να χαιρετάς φασιστικά… ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ  ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ! Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας… της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών !
 
Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά !
Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας !
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν… οι δικαιολογίες σου το ίδιο !
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο , είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !
 
ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !
 
“Διοικούντες”, από αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ  !
Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί . Πάρτε θέση τώρα !
 
ΥΓ. Πραγματικά, από ηλιθιότητα που σε χαρακτηρίζει το έκανες ;
…ή καθοδηγούμενος και καθ` υπόδειξη ;
Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη ΞΕΚΑΘΑΡΑ :
 
ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ….
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ !
 
ΥΓ2. To θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετήσουμε μόνοι μας ! Γι αυτό λοιπόν  όλοι οι πολιτικάντηδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά από υποδείξεις . Δεν τις χρειαζόμαστε !