Απογοήτευση κυριαρχεί στους Γάλλους για τον Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ads

 
Ειδικότερα από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της BVA που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα Le Parisien 68% των Γάλλων και 44% των ψηφοφόρων του Ολάντ δηλώνουν απογοητευμένοι
 
Επιπλέον η πλειονότητα των Γάλλων δεν πιστεύει πως θα τηρήσει τις υποσχέσεις του για μείωση ελλείμματος στο 3%, την αντιστροφή της καμπύλης της ανεργίας και τη μη αύξηση των φόρων που πληρώνουν οι λαϊκές κατηγορίες και οι μεσαίες τάξεις.
 
Για το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, το 54% των Γάλλων εκτιμά πως η εκτελεστική εξουσία «δεν προχωρεί αρκετά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων», το 21% πως τις εκτελεί με καλό ρυθμό και το 21% πως προχωρεί πολύ.
 
Λιγότερο από ένα χρόνο μετά τις προεδρικές εκλογές, η πλειονότητα των Γάλλων (51% έναντι 45%) εκτιμά πως ο Νικολά Σαρκοζί θα τα είχε καταφέρει μάλλον καλύτερα από τον Φρανσουά Ολάντ αν είχε επανεκλεγεί.
 
Οι υποστηρικτές της αριστεράς (89%) και κυρίως εκείνοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος (92%) εξακολουθούν ωστόσο να προτιμούν τον Ολάντ από τον προκάτοχό του όπως και οι λαϊκές κατηγορίες και οι κατώτερες μεσαίες τάξεις που εκτιμούν πως ο Νικολά Σαρκοζί θα τα κατάφερνε χειρότερα από ό,τι εκείνος.