Νέα αναβολή για τις 12 Ιουνίου πήρε η δίκη των 35 μελών του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν στο υπουργείο Εργασίας, λόγω της απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας. Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ για να συμπαρασταθούν στους 35 συνδικαλιστές. Στάση εργασίας από τις 8 ώς τις 11 το πρωί πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ads

Σε βάρος των 35 μελών του ΠΑΜΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, ενώ σε ό,τι αφορά το σκέλος των φθορών στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διενέργεια έρευνας από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.

Η δίκη στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε, καθώς δεν προσήλθαν μάρτυρες κατηγορίας και οι 35 συνδικαλιστές αφέθησαν ελεύθεροι για να δικαστούν σήμερα.

Η ΑΔΕΔΥ «δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που παραπέμπονται σε δίκη και καλεί το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του, να παρέμβει και να αποσύρει τις κατηγορίες που -καθώς φαίνεται- ‘κατασκευάστηκαν’ σε βάρος των 35 συλληφθέντων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ads

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση «να πάψει πια να θεωρεί μονόδρομο την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως να πάψει να δείχνει το πιο σκληρό και αυταρχικό της χαρακτήρα, εφαρμόζοντας πρακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν την ίδια τη Δημοκρατία».

Παπαρήγα: Η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει το λαό

Για προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού από την κυβέρνηση έκανε λόγο η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που δικάζονται σήμερα για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στα πρόσφατα σενάρια περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου. «Δεν είναι τυχαίο που έριξε αυτή τη βόβμα για το νόμο και σίγουρα το φέρει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «αν οι εργαζόμενοι θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια και την ανεργία πρέπει να υψώσουν τείχος και να γκρεμίσουν την τρομοκρατία του κράτους».

Σε ό,τι αφορά τέλος τις κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ επισήμανε ότι ξεκίνησε η κατηγορία με καταστροφές στο υπουργείο και τώρα διώκονται για πλημμέλημα και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίς είναι χώρος επίσκεψης εργαζομένων και διαξιφισμών με τον υπουργό.