Στενές σχέσεις με τους Γερμανούς νεοναζί της Βαυαρίας έχει αναπτύξει η Χρυσή Αυγή και σύμφωνα με της πληροφορίες το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα επιχειρεί να δημιουργήσει ένα παράρτημα στο νότιο κρατίδιο της Γερμανίας.

Ads

 
Σύμφωνα με το Spiegel, η Χρυσή Αυγή  έχει στενές επαφές με του νεοναζί της Βαυαρίας με στόχο τη δημιουργία ενός παραρτήματος του νεοναζιστικού κόμματος στη Νυρεμβέργη. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, πρόσφατα η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε μια εκδήλωση στη γερμανική πόλη.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γερμανίας εξετάζουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις συναντήσεις των νεοναζί Γερμανών και Ελλήνων και την εξέλιξη αυτής της σχέσης.
 
Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Γερμανίας για την Προστασία του Συντάγματος δήλωσε στο Spiegel πως «η Χρυσή Αυγή έχει αναπτύξει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει ιδιαίτερα στενές επαφές με τους νεοναζί της Βαυαρίας. Οι επαφές αυτές προωθούνται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων και συναντήσεων σε εκδηλώσεις ακροδεξιών σε όλη την Ευρώπη».
 
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η κεντρική οργάνωση των ελληνικών κοινοτήτων στη Γερμανία κάλεσε όλους τους ομογενείς να απορρίψουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που προωθούν τη «βία, τη μισαλοδοξία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».