Κατάμεστος ήταν ο προαύλιος χώρος του Δικαστηρίου Κιάτου σήμερα το πρωί με αφορμή τη δίκη μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» οι οποίοι κατηγορούνται για καταστροφή δημοσίων εγγράφων(κλήσεις). Μέλη του κινήματος όσο και μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου(Ε.ΠΑ.Μ.) ,αλλά και απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη κατηγορία εις βάρος των εμπλεκομένων. Η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 23 Σεπτεμβρίου του 2013, καθώς οι δικαστές κατέβηκαν από την έδρα στις 12 μ.μ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου. Ρεπορτάζ: Μαργαρίτα Τζαβάρα

Ads

Σύμφωνα με το Γιάννη Ρουμελιώτη, αυτόπτη μάρτυρα του χρονικού της υπόθεσης και μέλος του κινήματος« Δεν Πληρώνω» πρόκειται για μία κατασκευασμένη κατηγορία. Το ιστορικό ξεκινάει όταν μέλη του κινήματος, που αδυνατούσαν να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων στο Ζευγολατιό Κορινθίας συνεννοήθηκαν με τους αρμόδιους αστυνομικούς και έλαβαν την προτροπή από τους τελευταίους να περάσουν τα διόδια αφού σηκώσουν οι οδικοί υπάληλλοι τις μπάρες και κατόπιν να δώσουν τα στοιχεία τους για να πληρώσουν ένα πιστωτικό σε χρονικό περιθώριο 15 ημερών. Ωστόσο, αφού πέρασαν τα διόδια οι αστυνομικοί τους πήραν τις πινακίδες και τους έκοψαν κλήσεις 200 ευρώ.

«Με αφορμή αυτό το περιστατικό συστάθηκε μία επιτροπή με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά στο Αστυνομικό Τμήμα του Κιάτου και να συνομιλήσουμε με τις υπεύθυνες αρχές για να πάρουν οι διαμαρτυρόμενοι τις πινακίδες τους πίσω» είπε ο κ. Ρουμελιώτης στο Tvxs.gr. «Όταν φτάσαμε στο τμήμα οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν να συνομιλήσουν με το διοικητή και οι υπόλοιποι διαμαρτυρόμασταν έξω από το Τμήμα. Μετά από διαπραγματεύσεις με το Διοικητή και τον Ταξίαρχο πήραν τις πινακίδες τους πίσω, οι κλήσεις ακυρώθηκαν και αποχώρησαμε χωρίς κανένα επεισόδιο από το Αστυνομικό Τμήμα».

image

Ads

Ένα περίπου χρόνο μετά το περιστατικό οι διαμαρτυρόμενοι έλαβαν κλήση κατηγορητηρίου για καταστροφή 1000 κλήσεων όσο βρίσκονταν στο γραφείο του Διοικητή. «Να σημειωθεί ότι οι κλήσεις εις βάρος των μελών του Δεν Πληρώνω ήταν επτά και κατηγορούνται σήμερα, 1 χρόνο μετά, για καταστροφή 1000 δημοσίων εγγράφων, πράγμα που δεν ισχύει καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα γίνονταν επί τόπου συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτόφορου και θα υπήρχαν κι άλλα επεισόδια».

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του κινήματος« Δεν Πληρώνω» μιλώντας στο Tvxs.gr υποστηρίζει «Μας οδηγούν σε πολιτικές δίκες φρονηματικού χαρακτήρα που έχουν ως στόχο αυτούς που μπαίνουν μπροστά απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Είμαστε εδώ μαζί με άλλους συναγωνιστές για να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας και να αποτρέψουμε την επιστροφή της Ελλάδας στο Μεσαίωνα.Δε θα επιτρέψουμε στους μεγαλοεργαλάβους να χτυπήσουν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μία κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος των λίγων».

image

image

Μία μέρα σαν τη σημερινή που απεργούν φαρμακοποιοί, δικαστικοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι βρέθηκαν στις θέσεις τους μετά από πολυήμερη απεργία, πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο Κιάτο με σημαίες, πανό και μία οργισμένη και αποφασισμένη φωνή για να συμπαρασταθεί σε ανθρώπους που έχουν ως βασικές αξιώσεις την ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών στους εθνικούς δρόμους και την κατάργηση της καταχρηστικής φορολογίας, προτρέποντας για αλληλεγγύη και δράση.