Δολοφονική επίθεση από Χρυσαυγίτες σε βάρος δύο μεταναστών στη λαϊκή αγορά στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Χαροκόπου στην Καλλιθέα καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και το ΚΚΕ. Σημειώνεται πως ο ένας από τους δύο μετανάστες αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τζάνειο, όπου τον “επισκέφτηκε” η αστυνομία. Τελικά έφυγε από το νοσοκομείο υπό το φόβο της σύλληψης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή του.  

Ads

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ομάδα από έξι μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε έναν Αιγύπτιο ψαρά και έναν Πακιστανό μικροπωλητή. Ο Πακιστανός μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ όπως καταγγέλλει το άλλο θύμα της επίθεσης, οι χρυσαυγίτες του έκλεψαν και την τσάντα όπου είχε τα χρήματά του.
 
Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας πραγματοποίησε συγκέντρωση στη λαϊκή αγορά καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση, ενώ σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύεται στο 902.gr, δηλώνει πως: «δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης».
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας έχει ως εξής:
 
«Το σημερινό κρούσμα εντάσσεται στο πλαίσιο ανάλογων κρουσμάτων τρομοκράτησης και τραμπουκισμού στην Καλλιθέα από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες εργάτες που ζουν και αναπνέουν στην ίδια γειτονιά με μας, στον ίδιο χώρο δουλειάς.
 
Το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης .αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος  και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη το λαϊκό κίνημα συνολικότερα και όχι μόνο τους μετανάστες .Έχει αναλάβει την «βρώμικη δουλειά» για χάρη μιας χούφτας πλουτοκρατών ,εκείνων δηλαδή που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, που παρασιτούν από τον δικό μας μόχθο.
 
Δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Το απόδειξαν περίτρανα οι εργάτες της ΑΓΝΟ στην Θεσσαλονίκη όπου και εμπόδισαν επίθεση των ναζιστών απέναντι σε μαθητές. Το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας εδώ στην περιοχή μας που μπήκε μπροστά για να μην περάσει η τρομοκρατία στο εργοτάξιο. Οι εργαζόμενοι στο Παπουτσάνη που τους αποδοκίμασαν και τους πέταξαν έξω από το εργοστάσιο, Καθώς επίσης οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Θριάσιο νοσοκομείο.
 
Τους θυμίζουμε ότι ο λαός της Καλλιθέας έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους μπουραντάδες και στους γερμανοτσολιάδες όπως τους αποκαλούσε ο λαός. Όπως τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλα τους».
 
Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση εξέδωσε και το ΚΚΕ. «Καταγγέλλουμε τη δολοφονική άνανδρη επίθεση οργανωμένης ομάδας τραμπούκων με  τα διακριτικά και τον τρόπο δράσης της «Χρυσής Αυγής»,  οι οποίοι ξυλοκόπησαν άγρια και λήστεψαν μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας, στέλνοντας έναν σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο.  Η ναζιστική δράση και τρομοκρατία της «Χρυσής Αυγής» πρέπει να συναντήσει την όλο και πιο αποφασιστική καταδίκη των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού. Το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τα μονοπώλια και την εξουσία τους μπορεί να αντιμετωπίσει, να κόψει τη φόρα και στις φασιστικές ομάδες και στους μηχανισμούς του συστήματος που τις στηρίζουν», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα στην ανακοίνωσή του.