Στο κτίριο της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εισέβαλε τα ξημερώματα της Παρασκευής η αστυνομία, τερματίζοντας την κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων. Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας έγιναν και 11 συλλήψεις υπαλλήλων. Το πρωί της Παρασκευής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
 

Ads

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 04:30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα είκοσι αστυνομικών των ΜΑΤ εισέβαλλε στους χώρους του Πανεπιστημίου και συνέλαβε τους καταληψίες, εφαρμόζοντας σχετική εισαγγελική παραγγελία. Η επιχείρηση ήταν αστραπιαία, καθώς δεν κράτησε περισσότερα από δέκα λεπτά, ενώ έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού. 

Το πρωί οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

 

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και πορεία προς τα Δικαστήρια πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου των Εργολαβικών Υπαλλήλων του πανεπιστημίου και φοιτητές σε ένδειξη συμπαράστασης στους 11 υπαλλήλους.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η κατάληψη και η απεργία συνεχίζονται. 

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, όταν ενημερώθηκε για την παρέμβαση της αστυνομίας και την προσαγωγή των έντεκα εργαζομένων, επικοινώνησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.
 
Την Πέμπτη, ο κ. Μυλόπουλος είχε απευθύνει έκκληση στους καταληψίες εργολαβικούς υπαλλήλους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους πριν να υπάρξει έξωθεν επέμβαση.
 
Είχε προηγηθεί την Τρίτη η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατόπιν αιτήματος της πρυτανείας.
 
Ο εισαγγελέας ζητούσε την επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου και τη σύλληψη των καταληψιών με την αυτόφωρη διαδικασία.
 
Διαβάστε αναλυτικά για την υπόθεση: ΑΠΘ: Εργάτες, φοιτητές και πρυτάνεις στο «πάρτι» σκουπιδιών