Δριμεία επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος ο οποίος χαρακτήρισε το κόμμα «απολίτιστο» και σημείωσε πως καμία σχέση δεν έχει με τον λόγο του Θεού.

Ads

Μιλώντας στην «Ημερησία» ο Μητροπολίτης Σιατίστης  είπε πως είναι «άλλος ο λόγος του Θεού και άλλος της Χρυσής Αυγής» ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «απολίτιστη» τη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Επίσης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν έχει σχέση ούτε με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ούτε με το Ευαγγέλιο «το οποίο διδάσκει ότι εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί η γλώσσα και όχι από έναν ξαφνικό θυμό».

«Πρέπει να πάρουμε όλοι σαφή θέση και στάση απέναντι στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής» και ειδικά για τους ανθρώπους της Εκκλησίας τονίζει ότι «οφείλουμε να διδάσκουμε το λόγο του Θεού, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αυτά που κάνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής».

Ads

Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, δήλωσε ο  Μητροπολίτης Παύλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ. Ο μητροπολίτης έχει καταδικάσει μέσω ιντερνετ τις πρακτικές και τις ενέργειες δράσης της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την διαμαρτυρία μελών της για την παράσταση Corpus Christi. «Σαν Χριστιανός δεν μπορώ να είμαι μαζί τους. Ετσι ανέβηκε ο ναζισμός στη Γερμανία, εκμεταλλευόμενος ο Χίτλερ την φτώχεια. Επιμένω ότι η Χρυσή Αυγή είναι η Μαύρη Νύχτα».