Επίθεση από στελέχη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τρίτης στην Ξάνθη καταγγέλλει ο εκπαιδευτικός Μηλιατζήμ Τζεμαλή, ο οποίος συμμετείχε  σε αφισοκόλληση της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».
 

Ads

Την περασμένη Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, τέσσερα μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φαστιστική Απειλή Ξάνθης πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για την αντιφασιστική εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο (22/9) στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Έξω από τα ΚΤΕΛ, λίγο μετά το ΕΠΑΛ, σύμφωνα με την καταγγελία, δύο άτομα  επιτέθηκαν στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, και κυρίως στον εκπαιδευτικό Μηλιατζήμ Τζεμαλή, τον οποίο «γρονθοκοπούσαν με μένος», ενώ σύντομα τέσσερις ακόμη έφτασαν στο σημείο με μηχανάκια και ακόμα δύο πεζοί κρατώντας λοστάρια και ξύλα.

«Δεν σας αρέσει ο ρατσισμός και ο φασισμός ε; Η δημοκρατίας σας μας έφερε ως εδώ», έλεγαν χτυπώντας τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κίνησης. Μετά την επίθεση ο δάσκαλος Μηλιαζήμ Τζεμαλή, ένα από τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και εξετάστηκε από ιατροδικαστή.
«Η επίθεση με στιλάρια και μηχανοκίνητους μπράβους θυμίζει έντονα άλλες εποχές, τους Γκοτζαμάνηδες παρακρατικούς που χτυπούσαν όποιον τολμούσε να διαμαρτυρηθεί», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Ads

 «Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και κάθε φασιστικής συμμορίας που μας επιτέθηκαν δεν είναι μία ακόμα πολιτική κίνηση. Είναι εχθροί της ελευθερίας. Με πρόσχημα το Νόμο και την Τάξη αναλαμβάνουν να “εφαρμόσουν” κάθε ρατσιστική και αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης και της Τρόικας. Επιτίθενται στη μειονότητα και σε συνδικαλιστές, είναι αυτοί που θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζόμενων και να σπείρουν το μίσος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων», σημειώνεται.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί «όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς, τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το σύλλογο δασκάλων, και κάθε αντιφασίστα να καταδικάσουν τους φασίστες και τη δράση τους και να οργανώσουμε μία αντιφασιστική πορεία που θα τους στείλει πίσω στις τρύπες τους».