Έκρυθμο παραμένει το κλίμα στην Κόρινθο μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ κατοίκων και μελών της Χρυσής Αυγής με τις αστυνομικές δυνάμεις με αφορμή τη μεταφορά παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο της περιοχής. Ο δήμος Κορίνθου ανακοίνωσε πως σταματά η αποκομιδή σκουπιδιών από το εν λόγω στρατόπεδο και πως θα κόψει και την υδροδότηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «βρίσκεται σε πόλεμο». Το απόγευμα της Παρασκευής ομάδα ατόμων προπηλάκισε το βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ Κ.Κόλλια, καθώς εισερχόταν για να επιθεωρήσει το χώρο του στρατοπέδου. 
 

Ads

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο δήμαρχος Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός, επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής για την απόφαση του υπουργείου και κατήγγειλε ότι τα μεσάνυχτα μετανάστες 30 μετανάστες κατάφεραν να αποδράσουν από το στρατόπεδο.
 
Αναφερόμενος στην απόφαση διακοπής του νερού στο στρατόπεδο, ο δήμαρχος τόνισε: «βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται».
 
Ο κ. Πνευματικός έφερε πάντως το παράδειγμα της ανέγερσης νέων φυλακών στην Κόρινθο, λέγοντας ότι με διάλογο και ενημέρωση, το δημοτικό συμβούλιο συνεργάζεται με την Πολιτεία.
 
Παρεμβαίνοντας στην ίδια εκπομπή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μανούρας, διέψευσε τα περί απόδρασης από το στρατόπεδο της Κορίνθου. Διευκρίνισε ότι τέσσερις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, από συμπλοκή που σημειώθηκε εντός του στρατοπέδου από μετανάστες διαφορετικής προέλευσης.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν δύο τραυματίες από επίθεση ακροδεξιών με μαχαίρια.
 
Το απόγευμα οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο της πόλης.