Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από επίθεση ενόπλου σε ναό των Σιχ στο Οακ Κρικ του Ουισκόνσιν, στις βόρειες ΗΠΑ την Κυριακή. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης της επίθεσης. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, όπου έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα.

Ads

 
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία «τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εσωτερικό του ναοί και ακόμα τρεις, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, στο προαύλιο».
 
«Αυτή είναι η ενημέρωση μέχρι τώρα και ενδέχεται ο αριθμός να αλλάξει», σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Bradley Wentlandt.
 
Αστυνομική πηγή έκανε λόγο για αρκετούς τραυματίες. Η Nalissa Wienke, εκπρόσωπος του νοσοκομείου που μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός και οι άλλοι δύο πιστοί που βρισκόντουσαν εντός του ναού την ώρα που έγινε η επίθεση, ανέφερε πως και οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Αρχικές πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο και για ομήρους, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι τώρα από τις αστυνομικές αρχές.