Το ζήτημα των παράνομων μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής για την παρουσία τους, συζήτησε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με το δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιώργο Κάτσινο και το βουλευτή του νομού Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Κατσούρα.

Ads

Ο Χρήστος Παπουτσής διαβεβαίωσε για την ενίσχυση της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, όπως και για συντονισμένες προσπάθειες για την απομάκρυνση από την Ηγουμενίτσα των παράνομων μεταναστών. Πρόσθεσε ότι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι προσπάθειες για εξεύρεση χώρων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη επικράτησε ένταση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων της περιοχής, που ζήτησαν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για τη διευθέτηση του ζητήματος. Τα επεισόδια της Τρίτης είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας νεαρός από την Ηγουμενίτσα και ένας αστυνομικός, από πέτρες στο πρόσωπο και το πόδι.