Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών υπηρεσιών Κρήτης για τον εντοπισμό ομάδας Χρυσαυγιτών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Πέμπτης επιτέθηκαν απρόκλητα σε βάρος τριών αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.
 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μετανάστες, ξυλοκοπήθηκαν άγρια με ξύλινα λοστάρια από τους επιβαίνοντες δύο οχημάτων, που μετέβησαν στην περιοχή αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό, αφού δεν σημειώθηκε ούτε κλοπή, ούτε υπήρξε προηγουμένως αντιδικία που να δικαιολογεί την επίθεση. Οι παθόντες που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, έφεραν τραύματα σε όλο τους το σώμα, ωστόσο είχαν τις αισθήσεις τους κι επικοινωνούσαν με το περιβάλλον.
 
Ήδη συνελήφθη ένας 34χρονοςγια την επίθεση και αναζητούνται άλλα δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και ένας εκπαιδευτικός του οποίου η σύζυγος ήταν υποψήφια στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή.
 
Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «τη δολοφονική ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε… εναντίον μεταναστών και οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο».
 
«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα απομονωθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης μας. Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση και την αστυνομία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των γνωστών αγνώστων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.