Μερικές άγνωστες στο κοινό φωτογραφίες του συγγραφέα του Μικρού Πρίγκιπα, Antoine de Saint-Exupéry , βρέθηκαν κοντά στη Angers από την οικογένεια του συναγωνιστή του, Raymond Duriez. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ouest France, η οικογένεια του Duriez συντηρούσε αυτές τις φωτογραφίες μαζί με άλλα αντικείμενα, όπως τα σημειωματάρια των πτήσεων και των φωτογραφιών που λήφθηκαν σε αυτές από το συγγραφέα.

Ads

Στις τρεις φωτογραφίες που βρέθηκαν, ο συγγραφέας κάθεται κοντά σε ένα τζιπ στη μια, στην άλλη καπνίζει το τσιγάρο του. Στην τέταρτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Icare το 1990, αλλά που παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό, ο συγγραφέας είναι καθισμένος στην καμπίνα του p-38 της Lighthing. Οι άλλες φωτογραφίες λήφθηκαν πιθανώς στην Κορσική όπου ήταν η βάση της μοίρας του Antoine de Saint-Exupéry κατά τη διάρκεια του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Αυτές οι φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα δόθηκαν στο μουσείο της αεροπορίας στο Angers, στα τέλη του 2009. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ένωσης, François Blondeau, που διαχειρίζεται το μουσείο, ο συγγραφέας αναγνωρίσθηκε τυπικά από την ανιψιά του Monique Catta.

Σε άλλες πιο πρόσφατες φωτογραφίες, που πιθανώς τραβήχτηκαν το Μάιο του 1944 από τον John Pillips, εμφανίζεται ο Saint-Exupéry λίγο πριν από την εξαφάνισή του κατά τη διάρκεια μιας πτήσης επάνω από τη Μεσόγειο, στις 31 Ιουλίου 1944, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής αναγνώρισης. Ο συγγραφέας ήταν τότε 44 χρονών.

Ads

Πηγή: Liberation