Ένας 31χρονος από τη δυτική Σουηδία συνελήφθη καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι έφτιαχνε έναν αυτοσχέδιο πυρηνικό αντιδραστήρα …στην κουζίνα του σπιτιού του! Το αξιοπερίεργο της ιστορίας είναι ότι συνελήφθη μόνο όταν ο ίδιος κάλεσε την υπεύθυνη Αρχή για την Ακτινοβολία για να τους ρωτήσει αν υπήρχαν νομικά κωλύματα στο «πυρηνικό πείραμά» του!

Ads

Ο 31χρονος είχε αρχίσει τον πυρηνικό πειραματισμό του εδώ και 6 μήνες, ενώ παράλληλα αναρτούσε στο προσωπικό του blog λεπτομερώς τα σχέδια της κατασκευής του πυρηνικού αντιδραστήρα στο διαμέρισμά του. Το ραδιενεργό υλικό το προμηθεύτηκε εν μέρει παραγγέλνοντάς τον από το εξωτερικό.

Το παράδοξο είναι ότι, παρόλο που διατηρούσε blog όλον αυτόν τον καιρό, η Σουηδική αστυνομία δεν ανακάλυψε τις πυρηνικές του φιλοδοξίες πάρα μόνο όταν ο ίδιος τηλεφώνησε στην υπεύθυνη Αρχή της Σουηδίας για τη Ραδιενέργεια με το ψευδώνυμο «Strålsäkerhetsmyndigheten» για να ρωτήσει αν όντως υπήρχαν νομικές απαγορεύσεις για το πυρηνικό του πείραμα!

Στην πραγματικότητα το πείραμα του ήταν κατά το ήμισυ ολοκληρωμένο, καθώς είχε επιτύχει μεν στο ραδιενεργό μέρος αλλά είχε αποτύχει στην παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι απαραίτητη σεν ένα πυρηνικό αντιδραστήρα, καθώς δεν μπορούσε να φτιάξει μόνος την τουρμπίνα και τη γεννήτρια.

Ads

Ο ερασιτέχνης φυσικός εν τέλει όχι μόνο συνελήφθη αλλά το όλον «έργο του» κατασχέθηκε από την αστυνομία. Αντιμετωπίζει, εκτός από πρόστιμα, ποινή φυλάκισης μέχρι και δύο χρόνια.