Ads

Ο στόλος των 6 πλοιαρίων συνεχίζει την πορεία του παρά την περικύκλωση του από πολεμικά του ισραηλινού ναυτικού που ζητούν από την αποστολή Free Gaza να αλλάξει πορεία.

Για την περίπτωση που θα δεχθούν επίθεση, οι επιβάτες έχουν φορέσει σωσσίβια , όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που στέλνει η αρχισυντάκτρια του Tvxs Κατερίνα Κιτίδη.

Τα 6 πλοία έχουν επίσης σχηματίσει στενό σχηματισμό, ενώ μέλη της αποστολής παρακολουθούν περιμετρικά με φώτα για την περίπτωση επέμβασης ειδικών δυνάμεων με φουσκωτά.
Προηγουμένως, πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού είχαν πλησιάσει ξεχωριστά το καθένα από τα 6 πλοία, απειλώντας ότι “είχαν δικαίωμα να αποβιβαστούν” στα πλοία και ζητώντας τους να αλλάξουν πορεία. Τα 6 πλοία αρνήθηκαν να υπακούσουν συνεχίζοντας κανονικά το δρομολόγιο τους με σταθερή ταχύτητα.Αξίζει να σημειωθεί ότι η περικύκλωση των πλοίων της ανθρωπιστικής σημειώνεται στα διεθνή ύδατα, 70 περίπου μίλια από τα χωρικά ύδατα του Ισράηλ.

Το Αλ-τζαζίρα μεταδίδει ότι εκατοντάδες παλαιστίνιοι έχουν κατέβει στο λιμάνι της Γάζας, ανεμίζοντας τεράστιες σημαίες. Χιλιάδες Τούρκοι διαδηλώνουν αυτή την ώρα(1.30 ώρα Ελλάδος) έξω από το ισραηλινό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται για αύριο σε Λονδίνο, Βαρκελώνη.

Ads