Με την κατηγορία ότι εκβίαζε αλλοδαπούς καταστηματάρχες συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω. Συνεργοί του ήταν ένας συνταξιούχος αστυνομικός και ένας αλλοδαπός, πακιστανικής υπηκοότητας. Ο 35χρονος αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Ads

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της αντιποίησης αρχής. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται άλλος ένας Πακιστανός.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες εκβίαζαν αλλοδαπούς ιδιοκτήτες με το πρόσχημα της παροχής πιστοποιητικών για ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες, με το τελευταίο περιστατικό να σημειώνεται στην Κυψέλη.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι τρεις δράστες εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί το βράδυ της Δευτέρας σε κατάστημα εμπορίας ψιλικών, ιδιοκτησίας αλλοδαπού. Ισχυριζόμενοι, μετά από έρευνα, ότι εντόπισαν εκεί λαθραία τσιγάρα, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη 2 χιλιάδες ευρώ, ώστε να μην του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 10 χιλιάδων ευρώ. Κατόπιν «διαπραγματεύσεων», μείωσαν την απαίτησή τους στα 1.000 ευρώ, ενώ τελικά πήραν από το ταμείο του καταστήματος περίπου 300 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας. Το υπολειπόμενο ποσό, όπως ανέφεραν στον ιδιοκτήτη, θα το παραλάμβαναν σε νέα συνάντησή τους.
 
Το απόγευμα της Τρίτης, ο 19χρονος Πακιστανός παρουσιάστηκε εκ νέου στο κατάστημα με άλλον έναν ομοεθνή του και απέσπασαν εκβιαστικά  200 ευρώ από τον ιδιοκτήτη. Ακολούθησε αντιπαράθεση στο κατάστημα, όπου έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ακινητοποίησαν τον 19χρονο, ενώ ο άλλος Πακιστανός είχε φύγει. Στο σημείο μετέβη και ο 35χρονος αξιωματικός, ο οποίος δηλώνοντας την ιδιότητά του, προσπάθησε να απομακρύνει τον 19χρονο.
 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε η συμμετοχή στην υπόθεση του 35χρονου και του 56χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν.