Είκοσι εννέα άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο των ταυτόχρονων συγκεντρώσεων που είχαν προγραμματίσει ακροδεξιές ομάδες και ομάδες προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ads

Συγκεκριμένα, στις 7 το βράδυ είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής, η Κίνηση Πολιτών του 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, αίτημα των οποίων είναι η «άμεση απογκετοποίηση του Αγίου Παντελεήμονα, απόσυρση του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος». Την ίδια ώρα στο σημείο είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση ομάδες προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, σε ένδειξη συμπαράστασης στους μετανάστες τους οποίους καλούσαν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση με σύνθημα «αλληλεγγύη στους μετανάστες και καμιά ανοχή στις φασιστικές συμμορίες».

Από τους 29 προσαχθέντες οι 28 αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα μετά την εξακρίβωση στοιχείων, ενώ κρατήθηκε ένα άτομο γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση. Πρόκειται για στέλεχος της ακροδεξιάς εφημερίδας «Στόχος» που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του Τύπου. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα.