Συνοδευόμενος απο την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, αλλά και τον Ισπανό αρχιτέκτονα, Ζοζέ Ασεμπίγιο, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε:

Ads

«Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού, ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξουμε το θαλάσσιο μέτωπο και να διαμορφώσουμε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου, χώρους όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλους».

Οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Έλληνες, που έχουν πλήρη γνώση της χώρας τους, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ασεμπίγιο, γνωστός ως «αρχιτέκτονας της Βαρκελώνης», διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος απλώς θα ανταλλάξει ιδέες και θα συμβουλέψει την ελληνική κυβέρνηση.

Σε επικοινωνιακούς λόγους απέδωσε την επίσκεψη ο ΣΥΝ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις «πρέπει να αποδοθούν για χρήση στην κοινωνία μετά από λεπτομερή σχεδιασμό ως προς τις χρήσεις γης αλλά και ως προς την κυκλοφορία με αξιοποίηση του τραμ δημιουργία συνεχούς πεζόδρομου ποδηλατοδρόμου και αποτροπή/απαγόρευση των εσωτερικών κινήσεων με ΙΧ αυτοκίνητο».

Ads

*Φωτογραφία αρχείου