Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά στις προσκλήσεις που του απηύθυναν νωρίτερα οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για συνάντηση ώστε να συζητηθούν οι διαφωνίες που προέκυψαν μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής αρκέστηκε να επαναλάβει πως «η ΕΡΤ υπήρξε σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε χτες». Διαβάστε εδώ την απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στον Αντώνη Σαμαρά. 

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του υποστήριξε πως στη θέση της «διεφθαρμένης» ΕΡΤ δημιουργείται μια «νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ένας νέος υγιής οργανισμός, με λιγότερο προσωπικό, αλλά επάξια επιλεγμένο, με κριτήρια ΑΣΕΠ».
 
«Δεν την κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση» ανέφερε και πρόσθεσε πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».
 
«Τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα ως εδώ», σημείωσε. «Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζομένους, αναφέρομαι στα κυκλώματα που απομυζούσαν την ΕΡΤ και τώρα δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους» δήλωσε.
 

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο» και πως «αρκετοί θα επαναπροσληφθούν, με απόλυτη διαφάνεια». «Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει», πρόσθεσε.
 
«Η σημερινή Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας βρισκόταν για πάρα πολλά χρόνια σε νάρκη και διωγμό. Ήταν δύσκολο να μιλήσει κανείς για επιχειρηματικότητα τα προηγούμενα χρόνια και δώσαμε μεγάλο αγώνα για να την απενεχοποιησουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων. 

Ads