Επίθεση σε τζαμί στον Άγιο Παντελεήμονα σημειώθηκε εχθές Παρασκευή, κατά τις 9 το βράδυ, από ομάδα 7-8 ατόμων-μελών της «Χρυσής Αυγής», όπως κατήγγειλε στο tvxs.gr ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου. Η ομάδα των Χρυσαυγιτών έσπασε τα τζάμια και εισέβαλε στο τζαμί, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές. Δύο από τους δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία και έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ads

Όπως εξηγεί, το συγκεκριμένο τζαμί έχει δεχτεί πάνω από 30 επιθέσεις από ακροδεξιούς, στο πλαίσιο της καμπάνιας «κανένα τζαμί ούτε στον Βοτανικό, ούτε πουθενά» που είχε ανοίξει η «Χρυσή Αυγή» παραμονές δημοτικών εκλογών, μέσω της δημοτικής της κίνησης. Αντίστοιχες επιθέσεις έχουν γίνει και σε τζαμί στην περιοχή του Κολωνού, τονίζει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος ερμηνεύει την χθεσινή επίθεση ως «συνέχεια των επιθέσεων της Τρίτης και της Παρασκευής κατά μελών της «Εργατικής Αλληλεγγύης» και της «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας».

«Αυτή η φασιστική συμμορία έχει βάλει στόχο τους αριστερούς και τους μετανάστες, ώστε με τη χρήση ωμής βίας και τρομοκρατίας να ελέγξουν την περιοχή και να μην επιτρέπουν, ούτε την κυκλοφορία ανθρώπων τα βράδια, ούτε βέβαια την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών», σημειώνει ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. «Οι εργαζόμενοι στη γειτονιά είναι εξοργισμένοι διότι αυτή η συμμορία καταστρέφει, κλέβει και επιτίθεται δολοφονικά κάτω από τα μάτια της αστυνομίας», συμπληρώνει ο Π. Κωνσταντίνου, ενώ σχολιάζοντας την έκταση που έχει λάβει το φαινόμενο της τρομοκρατίας που επιχειρείται από τις εν λόγω ομάδες επισημαίνει:

«Στις πλατείες Αττικής και Αγ. Παντελεήμονα, δεν έχει πρόσβαση ο απλός κόσμος, κανένα παιδί δεν μπορεί να παίξει. Είναι πλατείες που ο δήμος την Αθήνας τις έχει εγκαταλείψει στη διάλυση, όπως άλλωστε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής. Διάλυση που προσπαθούν να αξιοποιήσουν ρατσιστικά οι συμμορίες των φασιστών», εξηγεί, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν το αντιρατσιστικό κίνημα. «Η απάντησή μας θα είναι μαζική με το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 15 Γενάρη και τη συναυλία που θα ακολουθήσει στον Άγ. Παντελεήμονα», καταλήγει.

Ads

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 2μ.μ. στα Προπύλαια και η συναυλία στις 4μ.μ. στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα.