Απογειώθηκε τελικά στις 00:11 το ελληνικό C-130 από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ με τους Έλληνες ακτιβιστές για το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Λίγα λεπτά πριν, ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου είχε μεταδώσει ότι στις 11:35, και ενώ το σκάφος που μετέφερε τους 31 Έλληνες ακτιβιστές, μαζί με τους 3 Γάλλους και έναν Αμερικανό είχε τροχοδρομήσει στον διάδρομο απογείωσης, για αδιευκρίνιστους λόγους, ειδοποιήθηκε από τον πύργο ελέγχου να επιστρέψει στον χώρο στάθμευσης.

Ads

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης μπήκαν στο αεροπλάνο οι ακτιβιστές, ανάμεσα στους οποίους είναι και η αρχισυντάκτρια του tvxs.gr Κατερίνα Κιτίδη. Το αεροπλάνο αναμενόταν να φθάσει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας γύρω στη 01:20 με 01:30.

Το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το μεσημέρι από την Ελευσίνα προκειμένου να παραλάβει τους Έλληνες. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει άδεια από τις ισραηλινές αρχές στις 8 το πρωί για την πτήση και η άδεια τελικά δόθηκε στη 1.30 το μεσημέρι. Το C-130 προσγειώθηκε στο Ισραήλ περίπου στις 18:00.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο υπήρξε αργά το απόγευμα απόφαση εισαγγελέα του Ισραήλ ο οποίος εξέδωσε εντολή απελευθέρωσης των κρατουμένων.

Ads

Διαβάστε επίσης: Απέλαση των ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας» από το Ισραήλ