Την ματαίωση των πλειστηριασμών του Δήμου Ζωγράφου πέτυχαν κάτοικοι της περιοχής που απέκλεισαν τα δημοτικά κτίρια στα οποία επρόκειτο να διεξαχθούν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση ελεύθερων χώρων με σκοπό την κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ.

Ads

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, μέλη διαφόρων Πρωτοβουλιών Κατοίκων στου Ζωγράφου απέκλεισαν τις εισόδους δημοτικών κτιρίων όπου επρόκειτο να προσέλθουν οι εκπρόσωποι των εργολάβων για να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες δημοπρασίες που είχε εξαγγείλει ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, περίπου 80 μέλη της Αυτόνομης Συνέλευσης Ζωγράφου απέκλεισαν την αίθουσα εργαζομένων απέναντι από το νεκροταφείο της πόλης, όπου επρόκειτο να διενεργηθεί η δημοπράτηση για το έργο της κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην Πλατεία Άνοιξης.

Την ίδια ώρα περίπου 40 μέλη της Επιτροπής Πολιτών για την Πλατεία Πλαστήρα, απέκλειαν την αίθουσα του ΚΑΠΗ όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δημοπράτηση για την κατασκευή πάρκινγκ στη συγκεκριμένη πλατεία.

Ads

Σε ακύρωση οδηγήθηκε και τρίτος διαγωνισμός για κατασκευή γκαράζ στην Πλατεία Νεκροταφείου, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στο δημαρχείο της πόλης, καθώς σε αυτή την πείπτωση δεν εμφανίστηκε κανένας από τους υποψήφιους εργολάβους, παρά το γεγονός ότι γύρω από το δημαρχείο είχαν αναπτυχθεί δυνάμεις της αστυνομίας για την περιφρούρηση της δημοπρασίας.

Και στις άλλες δύο παρεμβάσεις των πολιτών δεν σημειώθηκε ένταση και τελικώς οι διαδικασίες ακυρώθηκαν.

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, καθώς έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες τρεις δημοπρασίες για κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ στην Πλατεία Μερκάτη, στην Πλατεία Ελευθερίας και σε άλλα δημοτικά οικόπεδα σύμφωνα με τα σχέδια της δημοτικής αρχής του Γιάννη Καζάκου.

Φωτογραφία από το blog: https://toskonaki.blogspot.com