Υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών επέδωσε σήμερα το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στον υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Οικονομίας, σε συνάντηση τους εν όψει της ΔΕΘ. H Συνομοσπονδία ζητά να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το χρονικό περιθώριο μείωσης του ελλείμματος προκειμένου να υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να γίνουν αναπτυξιακές δράσεις.

Ads

Ακόμα, ζητά να υπάρξει επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ κατά μια μονάδα, καθώς και να δημιουργηθεί παρατηρητήριο τιμών στην αγορά μηχανημάτων και πρώτων υλών.

Υπενθυμίζεται ότι άμεση τροποποίηση των όρων του Μνημονίου ζήτησε χθες και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με υπόμνημα του προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων ενόψει της ΔΕΘ.

Η Λούκα Κατσέλη, εξερχόμενη από τη συνάντηση, δήλωσε ότι ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Παρατηρητήριο Τιμών Πρώτων Υλών που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας. Με το θέμα αυτό ήδη ασχολείται ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός που αυτό το διάστημα πραγματοποιεί επαφές με όλους τους φορείς.

Ads

Με τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Παιδείας και τον υφυπουργό Εργασίας συναντήθηκε την Πέμπτη και το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Μετά τη συνάντηση, εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας σε σχέση με τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας.