Επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Απόστολου Κατσιφάρα.

Ads

Ομάδα περίπου 5-6 ατόμων, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλλε στο γραφείο του κ. Κατσιφάρα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Θεμιστοκλέους 23-25 στα Εξάρχεια και αφού προκάλεσε φθορές χτύπησε τον γραμματέα του υφυπουργού και ακόμη έναν συνεργάτη του, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο γραφείο. Έξω από το γραφείο περίμεναν άλλοι 10 περίπου νεαροί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση έφερε λοστούς και ξύλα, ενώ φεύγοντας πέταξαν φυλλάδια. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό. Ο κ. Κατσιφάρας την ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν στο γραφείο, καθώς συμμετείχε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε πέντε προσαγωγές έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στις 26/11 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό στο ίδιο γραφείο.

Αντιδράσεις

«Οι κρυπτόμενοι «γνωστοί άγνωστοι» ξαναχτύπησαν με θύματα αθώους εργαζόμενους πολίτες. Εκβιάζουν τη Δημοκρατία. Όμως, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται και δεν δολοφονείται. Απαντά με ενίσχυση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, προστασία των αδυνάτων και εξάλειψη των ανισοτήτων. Ο εξανθρωπισμός των φυλακών, η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχίσουν να είναι ο αξιακός πυρήνας της πολιτικής μας», δήλωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά: «Η επιδρομή κουκουλοφόρων στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Απόστολου Κατσιφάρα, συνιστά απαράδεκτη πράξη την οποία και καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο. Η επιδρομή επαναφέρει βέβαια στην επικαιρότητα τη χρήση της κουκούλας ως μεθόδου απόκρυψης των χαρακτηριστικών των ενόχων».

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή άνανδρη επίθεση και τον βίαιο ξυλοδαρμό συνεργατών του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα, την ώρα που ίδιος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η επίθεση αυτή, που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, στρέφεται εναντίον των εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού, της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και προσβάλλει βάναυσα το δικαίωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Στους συνεργάτες του εκφράζουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση.

Είναι αυτονόητο ότι, οι αρμόδιες αρχές διερευνούν την υπόθεση, ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν το ταχύτερο στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.