Έπειτα από τις εκκλήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, να εξασφαλιστεί διάδρομος διαφυγής για εκατοντάδες άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα μέσα στο Μετρό με αναπνευστικά προβλήματα από την ρίψη χημικών, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε για λίγα λεπτά από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου προκειμένου να συνεννοηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα.

Ads

Λίγο αργότερα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι σε επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας Χρήστο Παπουτσή τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αστυνομία στο Μετρό και όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει από την περιοχή.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας να ενεργήσει άμεσα έτσι ώστε, όπως είπε, να σταματήσει το αμόκ βίας που έχει στόχο χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές και να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από το ΜΕΤΡΟ μέσα στο οποίο βρίσκονται αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

«Δεν μπορεί να προσεγγίζουμε στο ίδιο επίπεδο τους κουκουλοφόρους με την αστυνομία. Πρέπει να συνεννοηθούμε σε αυτονόητα πράγματα. Δεν μπορεί να ποντάρουμε στο αδιέξοδο και στην αποτυχία, δεν είναι αποτελεσματικό, δεν αποδίδει καρπούς εθνικούς ή κομματικούς. Πρέπει να προχωρήσουμε», απάντησε ο κ Βενιζέλος

Ads

Την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστεί διάδρομος διαφυγής για τους εγκλωβισμένους, ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «ότι δεν μπορεί να εγκαλεί στην αστυνομία που προσπαθεί να προστατεύσει τον ελεύθερο διάλογο στη Βουλή όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να μείνει τίποτα όρθιο».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για φαινόμενα βίας από ανθρώπους που δεν θέλουν να δείξουν το πρόσωπο τους, ενώ σημείωσε ότι ο κ. Παπουτσής, αν θέλει να ονομάζεται υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πρέπει να προστατεύσει αυτούς που ειρηνικά διαδηλώνουν.