Να βάλουν τέλος στη ζωή τους επιχείρησαν την Κυριακή δύο κρατούμενοι στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας από το Σάββατο, όπως καταγγέλλει η «Κίνηση Ενωμένων Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, ο ένας κρατούμενος έκοψε το λαιμό του με σπασμένο τζάμι από το παράθυρο και ο δεύτερος ήπιε ένα μπουκάλι σαμπουάν. Επιπλέον, στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι οι δύο κρατούμενοι περίμεναν για ώρες το ασθενοφόρο.
 
Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε σε αντιρατσιστική διαδήλωση στο Μενίδι, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, το απόγευμα της Κυριακής και αντιπροσωπεία της θα μεταβεί στην Αμυγδαλέζα για να ζητήσει άδεια επίσκεψης στους απεργούς πείνας, μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων.
 
Η ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ

«Δύο απεργοί πείνας από τις εκατοντάδες που ξεκίνησαν εχθές [Σάββατο] στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας προχώρησαν σήμερα το πρωί σε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο ένας στο Μπλόκ 13 χρησιμοποίησε σπασμένο τζάμι από το παράθυρο και έκοψε το λαιμό του. Ο δεύτερος ήπιε ένα μπουκάλι σαμπουάν. Περίμεναν με τις ώρες ασθενοφόρο. Δεν γνωρίζουμε τη εξέλιξη της υγείας  τους.
 
Η απεργία πείνας των μεταναστών απλώνεται πλέον και σε άλλα σημεία από ώρα σε ώρα.
 
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κοινοτήτων μεταναστών με κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και συγκρότησε επιτροπή αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η επιτροπή στηρίζεται από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Μπαγκλαντές DOEL, το Σύλλογο Ενωμένων Αφγανών στην Ελλάδα, την Κοινότητα Σενεγάλης, την ASANTE , την Αιγυπτιακή Κοινότητα κα. Παρέστη επίσης ομάδα δικηγόρων.
 
Η επιτροπή δήλωσε την στήριξη της στο αίτημα των απεργών πείνας: “Ελευθερία τώρα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες”».