Εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης στις 20:55 στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Από την έκρηξη καταστράφηκε η πόρτα εισόδου των γραφείων. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
 

Ads

Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Καραΐσκου 111 στον Πειραιά, στην πλατεία Θεάτρου.
 
Υπενθυμίζεται πως έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και στην κεντρική είσοδο γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα, χωρίς να προκληθούν μεγάλες ζημίες.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Indymedia, η οργάνωση Αντάρτικο Κομάντο «Οργισμένη Ταξιαρχία» φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Λάρισα.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Χρυσή Αυγή «έχει κάνει πλέον την παρουσία της αισθητή και στην πόλη της Λάρισας».  Η επίθεση, που έγινε «με αφορμή επίθεση χρυσαυγιτών σε παντοπωλείο μεταναστών» έχει στόχο να μάθουν «οι υπόλοιποι ένοικοι ότι όσο έχουν τα ασπόνδυλα μαζί τους κανείς δεν είναι ασφαλής».
 
Η ανακοίνωση εκφράζει την υποστήριξη της οργάνωσης προς τους τέσσερις συλληφθέντες στο Βελβεντό και προειδοποιεί «προς τους ρουφιάνους: Τα χειρότερα έρχονται…».