Τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δύο αστυνομικών, αφαίρεσαν υπό την απειλή όπλου δύο άγνωστοι, επί της λεωφόρου Κηφισίας 32, στο ύψος όπου βρίσκεται η ΔΟΥ Αμαρουσίου.

Ads

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 24:00, όταν ένα περιπολικό της Αστυνομίας έκανε σήμα να σταματήσει σε ένα ύποπτο αυτοκίνητο. Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό προσέγγισαν το αυτοκίνητο, προκειμένου να ελέγξουν τους επιβαίνοντες και τότε αυτοί με την απειλή όπλου αφαίρεσαν τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών και διέφυγαν.

Ακολούθησε καταδίωξη επί της λεωφόρου Κηφισιάς και επιχείρηση της αστυνομίας στα βόρεια προάστια, χωρίς ωστόσο να βρεθούν οι δράστες

Πυρά από τη Νέα Δημοκρατία

Δήλωση για το περιστατικό έκανε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας. «To νέο περιστατικό, της αφαίρεσης οπλισμού αστυνομικών και της, μέχρι σήμερα, ανεπιτυχούς προσπάθειας σύλληψης των δραστών, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων, που -τους τελευταίους μήνες- αναδεικνύουν το μέγα έλλειμμα της δημόσιας ασφάλειας και τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας», είπε ο κ. Δένδιας.

Ads

«Είναι πασιφανές ότι καθίσταται επιτακτική η συνολική αλλαγή του μοντέλου αστυνόμευσης, όπως και η αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης των Ελλήνων αστυνομικών. Πασιφανές είναι, επίσης, ότι οι όποιες περιστασιακές επιτυχίες οφείλονται στο φιλότιμο του έμψυχου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι σε συστηματική προσπάθεια του αρμόδιου Υπουργείου», συμπλήρωσε.

«Ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται σήμερα περισσότερο ανασφαλής παρά ποτέ. Ο νέος τίτλος του Υπουργείου, σαν δήθεν “Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”, μόνο ως κακού γούστου αστείο μπορεί πλέον να εκληφθεί», κατέληξε.