Για παράβαση υπερβολικής ταχύτητας και παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής σταμάτησαν στη Λάρισα, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τα όργανα της Τροχαίας. Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο υπουργός μετέβη στη Λάρισα για να επισκεφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τον αστυνομικό-θύμα της ληστείας στα Φάρσαλα το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Ads

Ο κ. Χρυσοχοΐδης οδηγούσε ο ίδιος το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, όταν γύρω στις 3 το απόγευμα, στην περιοχή των Τεμπών, έγινε αντιληπτός να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα παραβιάζοντας μάλιστα τη διπλή διαχωριστική γραμμή. Περιπολικό της Τροχαίας καταδίωξε το αυτοκίνητο, το οποίο αμέσως σταμάτησε στην άκρη.

Τα όργανα της Τροχαίας συνάντησαν στη θέση του οδηγού, τον πολιτικό τους προϊστάμενο, ο οποίος τους συνεχάρη για την ευσυνειδησία τους ενώ τους εξήγησε ότι συνηθίζει να διαπράττει οδικές παραβάσεις όταν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη αστυνομικών μπλόκων στις εθνικές οδούς προκειμένου να διαπιστώσει την ετοιμότητά τους. Φέρεται μάλιστα να είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν οι πρώτοι που τον καταδίωξαν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να μιλούν για πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στον υπουργό.