Ο πρόεδρος της «Επιτροπής Κατοίκων» του Αγίου Παντελεήμονα Σπύρος Γιαννάτος έχει κληθεί να συμμετάσχει σήμερα στις εργασίες της διακομματικής επιτροπής για το μεταναστευτικό ζήτημα. Μεταναστευτικές οργανώσεις καταγγέλλουν τον προσκεκλημένο της Βουλής ως «τραμπούκο» και ζητούν την ακύρωση της συνεδρίασης, θέτοντας ζήτημα «ξενοφοβικής εκτράχυνσης της δημόσιας συζήτησης και των θεσμικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται».

Ads

Ειδικότερα, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κάνει λόγο για μία «ακραία ρατσιστική ομάδα που, υπό το προσωπείο της «επιτροπής κατοίκων», έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες τραμπουκισμούς εναντίον μεταναστών, δημοκρατικών πολιτών και δικηγόρων (μεταξύ των οποίων και εναντίον του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλέκου Αλαβάνου και της υποψήφιας Δημάρχου Αθηναίων Ελένης Πορτάλιου)».

Όπως αναφέρεται, «έχει επιβάλλει στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα απαγόρευση κυκλοφορίας σε μη λευκούς και έχει σφραγίσει την παιδική χαρά της πλατείας. Είναι εξωφρενικό ο κυνηγός μεταναστών, αρχιτραμπούκος Γιαννάτος να αντιμετωπίζεται ως συνομιλητής, αναλυτής του μεταναστευτικού ζητήματος και παράγοντας διαμόρφωσης πολιτικών».

Σχετική ανακοίνωση ζητά να αντιμετωπίζεται το μεταναστευτικό «ως κοινωνικό ζήτημα και να παίρνονται μέτρα ανακούφισης των μεταναστών αλλά και των γειτονιών με προβλήματα ακραίας φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσιστικής βίας» και να μην προσεγγίζεται «αποκλειστικά ως θέμα «ασφάλειας» και καταστολής των μεταναστών», πόσο μάλλον να μην «νομιμοποιούνται πολιτικοί χώροι που προωθούν τη συλλογική ενοχοποίηση των μεταναστών για τα κοινωνικά προβλήματα και ενθαρρύνουν τη ρατσιστική βία».

Ads