Ένας νεκρός πολίτης και δύο τραυματίες αστυνομικοί είναι ο τραγικός απολογισμός επιχείρησης του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη αναζητούμενων ληστών στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, στον Βύρωνα.

Ads

Oι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα στους δύο κακοποιούς και την ώρα που βγήκαν από σπίτι της περιοχής, τούς ζήτησαν να παραδοθούν. Εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με πιστόλια, πετώντας παράλληλα χειροβομβίδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε βαρύτατα και 25χρονος ομογενής από την Αλβανία, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανή οικοδομή και ξεψύχησε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη αμέσως, ενώ ο δεύτερος κρύφτηκε στο πατάρι παρακείμενου αρτοποιείου και εκτόξευσε συνολικά πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο. Λίγο αργότερα συνελήφθη.

Στη συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος χαρακτήρισε «επιτυχημένη» την επιχείρηση της αστυνομίας καθώς «συνελήφθησαν δύο αδίσταχτοι και επικίνδυνοι κακοποιοί».

Ads

Από την πλευρά, του τη θλίψη του για το χαμό του 25χρονου Αλβανού υπηκόου, πατέρα ενός μικρού παιδιού 18 μηνών, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα κατά τη μάχη των αστυνομικών με κακοποιούς στο Βύρωνα και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, εξέφρασε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος συμμετείχε στις ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής επιβεβαίωσε ότι οι δύο Αλβανοί δράστες είναι οι ίδιοι που αφόπλισαν τους δυο αστυνομικούς τη Δευτέρα αργά το βράδυ στο Μαρούσι.,

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε το πιστόλι του ενός από τους αστυνομικούς που αφόπλισαν χθες στο Μαρούσι. Επίσης, σε μικρή απόσταση από το κρησφύγετο βρέθηκε το ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας «πεζό» χρώματος ασημί, με το οποίο διέφυγαν μετά την επίθεση εναντίον των αστυνομικών στην εφορία Αμαρουσίου.

Σε δεύτερο κρησφύγετο που διατηρούσαν στην οδό Φλέμινγκ στον Βύρωνα βρέθηκαν 30 χειροβομβίδες, τέσσερα καλάσνικοφ, ποσότητα εκρηκτικής ύλης TNΤ, μία κοντόκαννη καραμπίνα και μία βαριοπούλα.

Και οι δύο δράστες είναι δραπέτες των φυλακών Λάρισας, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και είχαν πάρει πενθήμερη άδεια ο ένας και οχταήμερη ο άλλος πριν από λίγους μήνες, αλλά δεν επέστρεψαν και ξεκίνησαν και πάλι τις ληστείες.

Πρόκειται για τους δύο ληστές που πριν από ένα μήνα στην Κόρινθο επιτέθηκαν με καλάσνικοφ σε περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά από ληστεία σε τράπεζα.