«Δεν αλλάζουμε πόλη, αλλάζουμε δήμαρχο» – με αυτό το μήνυμα πολίτες προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, εξέφρασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την αντίθεσή τους στην επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη στο δήμο Αθηναίων.

Ads

«Eξήντα έξι χρόνια χρονια μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευματων από την Αθήνα, οι νεοναζί μπήκαν στο Δήμο Αθηναίων, είπε στην εισαγωγή του ο Στέλιος Κούλογλου. Το γεγονός συμβολίζει την κατάρρευση της πόλης, Ποτέ άλλοτε η Αθήνα δεν ήταν τόσο βρώμικη,μίζερη, απολίτιστη. Δεν έχει σημασία πού ανήκουμε πολιτικά -είπε- αλλά αν επανεκλεγεί τότε η πόλη θα γίνει αβίωτη ».

Ο Μάκης Κοψίδης κάλεσε όλους τους Αριστερούς πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να ενισχύσουν με την ψήφο τους τον συνδυασμό του Γιώργο Καμίνη. «Είναι κρίμα οι δυνάμεις της Αριστεράς να αφήσουν την Αθήνα καθηλωμένη, μένοντας προσκολλημένες στο σλόγκαν “τι Παπάγος, τι Πλαστήρας”, δεν είναι όλοι ίδιοι».

Από τον κίνημα ποδηλατών ο Παύλος Παναγιωτόπουλος είπε ότι πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή των πολιτικών και να εφαρμοστούν πολιτικές υπέρ του ποδηλάτου και των μέσων μαζικής μεταφοράς. «Η Αθήνα χρειάζεται λύσεις για κάθε μέρα. Χρειάζεται τόλμη και πολιτική βούληση, απαλλαγμένη από την αλαζονεία».

Ads

Ο συγκοινωνιολόγος Θανάσης Κόκκινος από την κίνηση πολιτών «Επιβάτες», χαρακτήρισε τον Γιώργο Καμίνη «αξιοπρεπή άνθρωπο», που, αν και χάνει, όπως είπε, στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις από τον «μιντιακό γίγαντα», οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, γιατί όπως τόνισε, «ο κ. Κακλαμάνης προσβάλλει όλους τους Αθηναίους, και με την επανεκλογή του μας περιμένουν τραγικά πράγματα».

Ο Νίκος Χρυσόγελος, από τους Οικολόγους Πράσινους είπε ότι η πόλη αλλάζει προς το χειρότερο και κατηγόρησε τον κ. Κακλαμάνη ότι «με στόχο να κερδίσει τις εκλογές υιοθετεί ακροδεξιά φρασεολογία».

Κάλεσε τους πολίτες να μην απέχουν από τις εκλογές, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό «έναν εκπρόσωπο του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος» και τόνισε: «Στηρίζουμε Γιώργο Καμίνη για να αλλάξει η πόλη».

Με τη σειρά της, η Σία Αναγνωστοπούλου από τον χώρο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η επανεκλογή Κακλαμάνη θα είναι επικίνδυνη για την πόλη, λέγοντας ότι δεν είναι απλώς μια κακή δημαρχιακή θητεία, και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, λέγοντας: «Την Κυριακή δίνεται μια μάχη κατά της ακροδεξιάς ιδεολογίας».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Δημοκρατική Αριστερά, Γρηγόρης Ψαριανός, υποστήριξε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης μέσα σε τέσσερα χρόνια κατέστρεψε την Αθήνα. Είπε ακόμη ότι «οι κακές θητείες του Αβραμόπουλου και της Μπακογιάννη φαντάζουν ως παράδεισος μπροστά στη θητεία Κακλαμάνη». Κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο ότι ενεργεί κατόπιν συγκεκριμένου σχεδίου για να καταστρέψει την πόλη και ότι «αφήνει να επωάζεται το αβγό του φιδιού».

Ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική κατά της ηγεσίας του ΚΚΕ και μέρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «είναι καταστροφική η προπαγάνδα υπέρ της αποχής» και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή «φανατικά υπέρ Καμίνη».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τους Οικολόγους Πράσινους Κώστας Διάκος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «θετικά Καμίνη», και κατηγόρησε τον κ. Κακλαμάνη ότι δεν σέβεται τους Αθηναίους.