Διαβάστε τι δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγo μετά την επιλογή του στο του Draft, σχετικά με τις δυσκολίες που πέρασε τα τελευταία χρόνια μέχρι οι κόποι του να αποδώσουν καρπούς.

Ads

Είναι μόλις 18 ετών, όμως έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια. Η ευγενική του φυσιογνωμία, το χαμόγελό του, αλλά και ο αδαμάντινος χαρακτήρας του είναι στοιχεία που τον βοήθησαν να σταθεί όρθιος, να δουλέψει σκληρά σε αυτό που αγαπάει και να δικαιωθεί. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον μέλος του ΝΒΑ, καθώς οι Milwaukee Bucks τον επέλεξαν στο νούμερο 15 του Draft και επένδυσαν στο ακατέργαστο μεν, σπάνιο δε ταλέντο του. Μόνο που ο δρόμος προς την Γη της Επαγγελίας μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν για τον νεαρό διεθνή με την εθνική Ελλάδος αθλητή.

“Όταν σκέφτομαι το παρελθόν, στενοχωριέμαι” δήλωσε στο NBA.com ο Αντετοκούνμπο και συνέχισε λέγοντας ότι: “Παλέψαμε πολύ για να έχουμε μια καλύτερη ζωή και τώρα έγινα draft στο ΝΒΑ. Είναι σίγουρο ότι στο εξής θα ζούμε καλύτερα. Νομίζω ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου θα είναι πίσω στο σπίτι πολύ χαρούμενοι, γιατί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούσαμε μέσα στην στενοχώρια και την φτώχεια. Ηταν πολύ δύσκολα. Επειτα από τέσσερα χρόνια, αυτή είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής τους, να με βλέπουν να γίνομαι draft. Ναι, θα μείνω στο ΝΒΑ, θα μείνω στους Milwaukee Bucks. Ακόμη δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω πως αισθάνομαι που έγινα draft στον πρώτο γύρο από τους Bucks. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”.

Ο 18χρονος διεθνής επιστρέφει αύριο το μεσημέρι στην Ελλάδα, για να ενσωματωθεί και πάλι στις προπονήσεις της εθνικής Νέων Ανδρών. Θα συμμετάσχει κανονικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επιθυμία την οποία αποδέχθηκαν και οι παράγοντες των Bucks, οι οποίοι με την σειρά τους ανυπομονούν να τον έχουν μαζί τους.

Πηγή: Sport24.gr

Ads