Την Πέμπτη το βράδυ ανακοινώθηκε επισήμως στους εργαζόμενους της εφημερίδας, Το Βήμα, η αναστολή έκδοσης του έντυπου ημερήσιου φύλλου (αύριο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο). Τις επόμενες ημέρες (Σάββατο και Τρίτη), η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική μορφή pdf. Άγνωστο τι θα ακολουθήσει, αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων.

Ads

Η ανακοίνωση της διοίκησης της εφημερίδας βασίζεται σε 3 σημεία:

α) Το ημερήσιο έντυπο φύλλο καταργείται για οικονομικούς λόγους.
β) Σε πρώτη φάση, όλοι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο ηλεκτρονικό Βήμα, το οποίο αυτομάτως αναβαθμίζεται (ενισχυμένες βάρδιες κλπ).
γ) Οι εργαζόμενοι καλούνται να ορίσουν οι ίδιοι το ύψος των αναπροσαρμογών που θεωρούν ότι θα πρέπει να υποστούν οι αποδοχές τους.

Θα ακολουθήσει συνέλευση των εργαζομένων οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις εξελίξεις. Το τελευταίο έτος κυκλοφορούσε έντονα η φήμη ότι η ημερήσια εφημερίδα οδεύει προς «λουκέτο», ως μη επαρκώς εμπορική. Η ηλεκτρονική της έκδοση έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα. Στην ιστοσελίδα εργάζονται, παράλληλα, συντάκτες του ημερήσιου Βήματος.

Ads

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου, που έχουν κηρύξει σε όλα τα ΜΜΕ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών αλλά και τα αδελφά σωματεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.