Εντονες αντιπαραθέσεις και καταγγελίες για λογοκρισία στην Ελευθεροτυπία, μετά το εμπάργκο που επέβαλε η εκδότρια της εφημερίδας σε κάθε είδηση σχετική με την υπόθεση του «Επαναστατικου Αγώνα». Η κυρία Μάνια Τεγοπούλου, που θεωρεί εχθρικό πρόσωπο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδη μετά τη σύλληψή της για ένα αλκοτέστ τον περασμένο Νοέμβριο , απαγόρευσε τη Δευτέρα το βράδυ στους συντάκτες της εφημερίδας να δημοσιεύσουν οτιδήποτε σχετικά με τον εντοπισμό της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη. Το αποτέλεσμα ήταν ότι την Τρίτη η εφημερίδα κυκλοφόρησε χωρίς καν την είδηση για τη γιάφκα, που αποτελούσε κεντρικό θέμα των περισσότερων εφημερίδων. (Εδώ όλα τα πρωτοσέλιδα της ημέρας).

Ads

Το πρωτοφανές για τα παγκόσμια δημοσιογραφικά χρονικά περιστατικό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παράδοση της Ελευθεροτυπίας, που στο παρελθόν δημοσίευε και απόψεις διαφορετικές από την επίσημη γραμμή της εφημερίδας. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, η κυρία Τεγοπούλου ζητούσε από τους συντάκτες να μην αναφέρονται εκτεταμένα στις συλλήψεις ή σε επιτυχία της αστυνομίας, αλλά η πλήρης απόκρυψη ακόμη και της είδησης για την γιάφκα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στη διεύθυνση της εφημερίδας υποστηρίζουν ότι διαμαρτυρήθηκαν, και προσπάθησαν να μεταπείσουν την εκδότρια, που όμως παρέμεινε ανένδοτη, απειλώντας ότι, αν επέμεναν να δημοσιεύσουν την είδηση, θα έκλεινε την εφημερίδα.

Σε ανεπίσημη συνέλευση των δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης εγκρίθηκε ένα κείμενο το οποίο καυτηριάζει την λογοκρισία που επιβλήθηκε και το οποίο θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Τετάρτης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυρία Τεγοπούλου ετοίμαζε τη δική της απάντηση.