Για ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό που οδηγεί σε φαινόμενα και περιστατικά όπως αυτό της 13χρονης από τα Σπάτα, έκανε λόγο ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης και προειδοποίησε για τους κινδύνους στο Facebook όσον αφορά τους ανηλίκους.

Ads

 
Εντοπίστηκε στην περιοχή του Παγγαίου Καβάλας η 13χρονη Χριστίνα

«Είναι καρμπόν περίπτωση με την 14χρονη αδελφή γνωστού μπασκετμπολίστα που είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά» σημείωσε σε δηλώσεις του στον Alpha 989 για την υπόθεση της 13χρονης που βρέθηκε τελικά στο Παγγαίο.

image
 
«Δεν βάζεις ποτέ τη φωτογραφία σου στο Facebook, δεν κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις, πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Facebook όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή» τόνισε μεταξύ άλλων για τη χρήση του κοινωνικού δικτύου από τους ανηλίκους, ενώ όπως επεσήμανε, ακόμα και μεγάλοι άνθρωποι έχουν ξεμυαλιστεί από το Facebook και εγκαταλείπουν την οικογένειά τους. 
 
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και σε αυτοκτονία κοπέλας στην Ιταλία εξαιτίας βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, το οποίο, όπως είπε,  η εταιρεία δεν το κατέβασε παρά τα reports φίλων της κοπέλας. Όπως έκανε μάλιστα γνωστό, με αφορμή το περιστατικό, ξεκινάει δικαστικός αγώνας κατά του Facebook.
 
«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook. Η εταιρεία “ακούει” ελάχιστα. Kάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα  αιτήματα που στέλνουμε το ένα υλοποιείται» παρατήρησε ο κ. Σφακιανάκης.
 
 

Ads