Αυτές οι εικόνες δεν είναι μαγνητικές τομογραφίες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Είναι αντιθέτως αποτυπώς σχεδιασμένες κυρίως με το χέρι από τον νευροεπιστήμονα και καλλιτέχνη Greg Dunn, με τη βοήθεια του γιατρού Brian Edwards. Το πρότζεκτ που τιτλοφορείται Αντανάκλαση του Εαυτού, έχει σκοπό να δείξει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο!

Ads

Για να γίνουν τα έργα, οι καλλιτέχνες πρώτα συγκέντρωσαν τεράστιο όγκο πληροφοριών για τον εγκέφαλό μας, ανάμεσα στις οποίες ήταν μαγνητικές τομογραφίες, αποτυπώσεις των νευρώνων και πως τα δίκτυά τους συνδέονται μεταξύ τους. 

Αφού τους σχεδίασαν ύστερα οι δυο επιστήμονες τους πέρασαν από υπολογιστή και χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που μιμείται τον τρόπο με τον οποίο οι νευρώνες συνδέονται και αλληλεπιδρούν ένωσαν τα διάφορα σχέδια σε εικόνες δίνοντάς μας αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

Έαν κανείς τα δει υπό το σωστό φωτισμό θα αντιληφθεί, σύμφωνα με τους ίδους, το βάθος και την πολυπλοκότητα της νευρικής δραστηριότητας που μας επιτρέπει να ζούμε. 

Ads

image

image

image

image