Θέλετε να «απελευθερωθείτε» από το τσιγάρο; Το Smokefree είναι μια εφαρμογή για smartphones που υπόσχεται να σας βοηθήσει. Την εφαρμογή προτείνει η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. 

Ads

Σύμφωνα με το in.gr, εμπνευστής της εφαρμογής είναι ο πνευμονολόγος Αλέξανδρος Καλκάνης, ο οποίος την ανέπτυξε σε συνεργασία με την εταιρία λογισμικού ITWorx. 

Το Smokefree app είναι διαθέσιμο στο App Store (iOS app) αντί 1,99 ευρώ. Η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στην ελληνική γλώσσα. 

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνικές και μεθόδους της ψυχολογίας και λειτουργεί ως αποτρεπτικό βοήθημα, όταν κάποιος επιθυμεί να καπνίσει. Πως γίνεται αυτό; Το Smokefree αναθέτει στον καπνιστή μια σειρά αποστολών που τον βοηθούν να γίνει πιο αποφασιστικός αναφορικά με το δύσκολο στόχο του. 

Ads

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Κώστα Γουργουλιάνη, «αυτές οι ευρηματικές διαδικτυακές εφαρμογές απευθύνονται κυρίως σε νεότερους καπνιστές που είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα. Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τη μάχη ενάντια στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος».