«Συγγνώμη λάθος», ήταν η απάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους ανέφερε πως τα μισά από τα νέα κρούσματα HIV στην Ελλάδα αφορούν χρήστες ναρκωτικών που μολύνονται επίτηδες προκειμένου να λάβουν το μηνιαίο επίδομα των 700 ευρώ.

Ads

 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε συγγνώμη πρώτα από το Twitter και στη συνέχεια με επίσημη ανακοίνωσή του, όπως αναφέρει το euronews.
 
Το απίθανο συμπέρασμα «είναι αποτέλεσμα λάθους» στην επεξεργασία έκθεσης που συνέταξε για τον ΠΟΥ το University College του Λονδίνου σχετικά με το χάσμα των υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη, τονίζεται την ανακοίνωση.
 
Η έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο, έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα (σελ 112) όπου σημειώνεται: «Ο ρυθμός νέων λοιμώξεων HIV και η χρήση ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περίπου τα μισά από τα νέα κρούσματα HIV να είναι αποτέλεσμα εσκεμμένης μόλυνσης προκειμένου να λαμβάνουν οι ασθενείς το επίδομα των 700 ευρώ ανά μήνα και να εντάσσονται ταχύτερα σε προγράμματα υποκατάστασης».