Η απάντηση σε ένα απλό ερώτημα έχει δραματικές επιπτώσεις στην σεξουαλική ζωή του ανθρώπου: Πόσων ετών αισθάνεστε; 

Ads

Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, σε δείγμα 1170 ανθρώπων που παρατηρήθηκαν σε βάθος δεκαετίας και ήταν ηλικίας από 40 έως 70 ετών, όσο πιο πολύ αισθάνεται κανείς την βιολογική του ηλικία τόσο περισσότερο πιθανό είναι να είναι δυσαρεστημένος από την σεξουαλική του ζωή. 

“Τα συμπεράσματα ήταν σαφή: Όσο νεότερος αισθάνεσαι τόσο πιο ικανοποιημένος είσαι από την σεξουαλική σου ζωή ή έχεις όρεξη για σεξ. Για όσους είναι στη μέση ηλικία το να αισθάνονται νεότεροι, κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά”, δήλωσε στον independent, ο Στίβεν Μοκ, βοηθός καηθηγητής, στο Πανεπιστήμιο του Γουότερλου, που διεξήγαγε την έρευνα από το 1995 έως το 2005. 

“Είναι σημαντικό, όμως, να λάβουμε υπόψιν όλους τους διαφορετικούς ψυχοκοινωνικούς και βιολογικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλική ζωή ενός ανθρώπου. Το να αισθάνεται κανείς νεότερος, δεν έχει αντίκτυπο στο πόσο σεξ κάνει, όμως ήταν αρκετά σαφές πως το να αισθάνεται μεγαλύτερος είχε μεγάλη επίπτωση”, δήλωσε η Έιμι Έστιλ, επικεφαλής του ερευνητικού προσωπικού. 

Ads